Terug naar Overzicht

PRG VERWELKOMT RICHARD J. PORTER ALS NIEUWE CEO

Executive met track record van groei, winstgevendheid en klantgerichtheid voegt zich bij wereldleider in productieoplossingen

NEW YORK, NY (24 januari 2024) - PRG (Production Resource Group, LLC), 's werelds vooraanstaande leverancier van productieoplossingen voor entertainment en live-evenementen, maakt met trots bekend dat Richard J. Porter per 1 februari 2024 is benoemd tot CEO. Deze benoeming volgt op het vertrek van Stephan Paridaen, die om persoonlijke redenen ontslag nam bij het bedrijf.

Porter komt naar PRG na een succesvolle periode als leidinggevende van de Tool and Equipment Rental-divisie van The Home Depot, die zowel professionele als doe-het-zelfklanten bedient in de Verenigde Staten en Canada. Als COO van Compact Power Equipment Rental heeft Porter bewezen het bedrijf te laten groeien en optimaliseren, voorafgaand aan de overname door The Home Depot in 2017. Gedurende deze tijd stuurde Porter ook de Reverse Logistics-divisie van The Home Depot aan.

Onder zijn leiderschap heeft Porter bijgedragen aan de strategische groei en optimalisatie van de verhuuractiviteiten van The Home Depot, een van de vijf grootste verhuurbedrijven van gereedschap, voertuigen en grote apparatuur in Noord-Amerika. Zijn betrokkenheid bij filantropische doelen, waaronder ToolBank USA, Give Hope Global voor hulp aan kinderen in verarmde regio's, en het dienen van dakloze veteranen via de Home Depot Foundation, illustreert zijn inzet voor het teruggeven aan lokale gemeenschappen.

"Richard heeft een bewezen staat van dienst in het stimuleren van groei door zijn deskundig management en focus op de behoeften van een omvangrijk en divers klantenbestand. Voortbouwend op een solide basis heeft PRG een solide positie om onder leiding van Richard verder te groeien en uit te blinken," verklaarde Lauren Krueger, Managing Director van KKR, namens de Raad van Bestuur.

Jere Harris
, Executive Chairman, Chief Creative Officer en oprichter, voegde eraan toe: "Richard brengt nieuwe ervaringen en vaardigheden naar het bedrijf, waardoor hij bijzonder geschikt is voor dit volgende hoofdstuk in onze evolutie. Ik kijk ernaar uit om nauw met hem samen te werken en hem te introduceren bij de productiegemeenschap."

Porter zelf verklaarde: "Met elk project draagt PRG, dankzij de meest ervaren en deskundige professionals in de branche, zijn motto 'People. Production. Possibility.' uit. Het is een eer om dit ongelooflijke team te mogen leiden en te bouwen aan een cultuur van samenwerking, met het oog op een toekomst van groei en innovatie. In nauwe samenwerking met Jere en het leiderschapsteam kijk ik ernaar uit om nieuwe mogelijkheden te creëren voor onze mensen en unieke waardevolle ervaringen te bieden aan onze klanten wereldwijd."

OVER PRG
PRG realiseert de ideeën en visies van makers, producenten, ontwerpers, artiesten en zakelijke leiders die werkzaam zijn in diverse vormen van entertainment en beleving. Als vooraanstaande leverancier van productieoplossingen maakt PRG gebruik van diepgaande expertise en ongeëvenaarde technologie om evenementen van elke omvang mogelijk te maken en te leveren, met 38 kantoren in 29 landen, waar dan ook ter wereld. Het uitgebreide scala aan mogelijkheden omvat broadcasting, camera, audio, video, belichting, rigging, scenografie en automatisering, digitale diensten, virtuele productie en arbeid. Met meer dan 250 patenten en handelsmerken heeft PRG-innovatie niet alleen prijzen gewonnen maar ook de entertainmentindustrie getransformeerd.

Contactinformatie PRG Media:
Valerie Cuno
Vice President Marketing EMEA & APAC
vcuno@prg.com